Tillbaka

Grangehurst Winery

Grangehurst Winery är specialist på röda viner i Stellenbosch. Initialt odlar man bara 3 druvor, Cabernet Sauvignon, Merlot och Pinotage. All vintillverkning görs enligt gamla metoder. Druvorna får jäsa i öppna kar med manuell omrörning av skal med träspadar (pigeage). Vinerna passar till smakrika rätter, gärna grillade, av mörkt kött. Mer information på www.grangehurst.co.za.Grangehurst Nikela 2005
Ett utmärkt exempel på en blandning av dessa tre druvor, en s k Cape Blend. I platters guide räknas den som en av Sydafrikas allra bästa viner. Mörk rubinröd färg med smak och doft av röda bär, lite mint, cederträ och kaffe. Ett vin med stor kropp och fasta mogna tanniner. Passar till smakrika kötträtter, gärna mörkt kött och vilt.

Endast restaurang

Grangehurst Pinotage 2005
Med mörk rubinröd färg har detta vin en fruktig smak av röda bär, plommon, vanilj, ek och kryddor, med mogna robusta tanniner. Passar till sparrissoppa med gorgonzola, tagliatelle carbonara och viltpaj.

Endast restaurang

Grangehurst Cabernet Sauvignon/Merlot 2005

En blanding i Bordeauxstil med komplexa aromer av svarta och röda bär, cassis, mocha och viol. Ett stort fylligt rött vin med fatkaraktär och mjuka mogna tanniner.

Endast restaurang

Grangehurst Cape Rosé 2009
En blanding av Cabernet Sauvignon, Pinotage, Merlot, Chenin Blanc och Shiraz.

En aning söta röda bär i doften med en liten komplexitet från en partiell fatlagring. Friskt, torrt och lättsamt vin med en aning tannin som återspeglar den svaga rödvinskaraktären.

Endast restaurang


Komplett prislista till restaurang, hotell, café och grossist beställes via
pontus.tinmark@vinsyd.se

Mer information om våra viner finns också på
www.godadrycker.com


Pontus Tinmark
VIN SYD
FALSTERBO
pontus.tinmark@vinsyd.se
Senast uppdaterad: 2015-04-04