Tillbaka

Himmelskt goda viner!


Dessa viner kommer från NEWTON JOHNSON som ligger nära Hermanus i Hemel-en-Arde dalen (Himmel och jord) cirka 5 km från Atlantkusten. Svalka från havsvindarna ger perfekt klimat för vinodling, med sommartemperaturer på 20-25 grader, ger det våra viner underbar doft och smak. Vi har följande viner:Newton Johnson Sauvignon Blanc 2012
Ett typiskt Sauvignon från ett svalt klimat med en frisk fruktstruktur med en bred smak och doftspektrum från mogen persika och kiwi till fikon och nyklippt gräs, superbt balanserat med en pikant mineralaktig syra. Ytterligare komplexitet i smak och djup ger inblandningen av 8% fatlagrad semillon. Med tanke på var det växer (Himmel och jord) är det inte konstigt att man hör änglar sjunga när man dricker det. Oöverträffat till skaldjur och mager fisk.

Endast restaurang

Newton Johnson Full Stop Rock 2010
Ett vin från de steniga nedre sluttningarna på Newton Johnsons ägor. Ett perfekt ställe för ett vin i Rhône-stil gjort på 94% syrah, 3% mourvedre och 3% grenache. Ett elegant och smakrikt vin. Karmosinrött i färgen, med smaker av kryddor och örter. Sammetslena tanniner och med en förnimmelse av mineral. 4,5 stjärnor i Platters.

Endast restaurang

Newton Johnson Walker Bay Pinot Noir 2012
Komplexitet, djup och koncentration av smak, i en delikat balans, kännetecknar finessen i vår Pinot Noir. Sinnlig doft av körsbär, hallon och blommor stöds av kanelkrydda - typiskt drag från vår vinodling- samt en aning lakrits. Arom av tryffel utvecklas efter något år på flaska och intensifieras med längre lagring. Passar till lamm ch mustiga rätter av fågel.

Endast restaurang

Newton Johnson Family Vineyard Pinot Noir 2013
En alldeles fantastisk Pinot Noir odlad på nytt område och nya stockar på Newton Jonsons vingård. Fruktigt elegant med hallon och jordgubbar i doften. Lång fyllig, mjuk silkeslen eftersmak. 5 Stjärnor i Platters vinguide 2010 och 2011! Passar till fågel och ljust kött, men prova gärna också till fet fisk.

Endast restaurang

Newton Johnson Felicité Pinot Noir 2012
Med en fragrant doft av fruktig Pinot Noir och elegant,mjuk, silkeslen struktur blir man förförd av denna "Vinets Drottning"! En mycket prisvärd Pinot Noir, 87,5% från Eilandia Ward i Robertson.

Endast restaurang

Newton Johnson Felicité Dry Rosé 2014
Ett helt torrt vin gjort på Shiraz och 18% Sauvignon Blanc. Ett smakrikt vin med markerad syra, gör att det passar speciellt bra till sallader och skaldjur.

Endast restaurang

Newton Johnson Felicité No Oak Chardonnay 2013
Denna Chardonnay är helt oekad och har en klar fruktrik smak med doft av ananas och äpplen. Passar till fisk och skaldjur.

Endast restaurang


Mer information om Newton Johnsons viner finns på:
www.newtonjohnson.com


Komplett prislista till restaurang, hotell, café och grossist beställes via
pontus.tinmark@vinsyd.se

Mer information om våra viner finns också på
www.godadrycker.com


Pontus Tinmark
VIN SYD
FALSTERBO
pontus.tinmark@vinsyd.se
Senast uppdaterad: 2014-11-13